Olga Torok

Olga Torok
directed and written by Paula Breuer
concept Paula Breuer and Olga Torok
adaptation after "The Seagull" by A Chekhov 
performer Olga Torok
live subtitles Silvia Torok
dramaturgy Rudolf Herbert
tehnical support Cristian Ienciu
photos Ovidiu Zimcea
poster Alex Iliescu

online theater on Zoom 

in the repertoire of the German Theater in Timisoara, opening night 11.11.2020 live on Zoom
first opening night 21.06.2020, as an independent project supported by META Spatiu contemporary gallery, produced by Paula Breuer and Olga Torok, 

in German with Romanian subtitles

Awards: Audience Award and nominated in the category Best Online/Tv Show 2021 at the UNITER Awards (Romanian Theatre Union)

Festivals: 
2022- Off Europa Festival, Germany
2021- Romanian National Theater Festival


Press:

Dilema Veche, Oana Stoica:  Nina, actrița care credea că teatrul e emoție, și Olga, actrița cerebrală din teatrul contemporan, nu se suprapun, fiecare își duce lupta ei. Olga se dezbracă de personaj, se spală de el în cadă și îl abandonează acolo, eliberîndu-se și părăsind baia. Spre ce se îndreaptă nu se știe, dar cert e că refuză să rămînă încorsetată în limitele nu doar fizice, ale spațiului, ci și mentale, ale ideii că teatrul se poate face într-un singur fel.

Revista Amfiteatru, Monica Andronescu: spectacolul „V.I.P. – Very Isolated Person” oferă câteva momente de grație, de actorie extraordinară, de sinceritate și căutare autentică a sensului, care sunt azi mai importante ca orice.

Euronews, Rudolf Herbert

Interviu Tvr Timisoara, min 45: https://www.facebook.com/TVRTimisoara/videos/3459013040861251

Interviu Olga Török = Nina care a supraviețuit și trăit schimbarea

Ziarul Metropolis: Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timişoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în „sălile online” duminică. 

Liternet.ro: Olga, de ce o arunci din cada de baie pe Nina în spectacolul V.I.P. - Very Isolated Person?
Mă cuprinde deprimarea când o văd fericită şi încerc să îi preiau energia de supravieţuitoare. Chiar şi cu forţa.

Banatul Azi: Observând corelația intelectuală între monumentala creație literară și contemporanul pandemic, duoul Breuer și actrița Olga Törok, nedornice a observa fragilitatea acestui timp, care poate fi prea ușor pierdut, în incertitudinea importanței unei acționări, au venit cu un proiect individual mai degrabă „moral”, suținut de organizația META Spațiu și distribuit în mediul tehnologic.

UVT.TV Interviu 

More shows